Глава Qualcomm пообіцяв випустити найкращий чіп для комп’ютері

3 липня 2021

Кріштіану Амон, який обійняв посаду генерального директора Qualcomm 30 червня цього року, зробив досить гучну заяву. Він упевнений, що вони можуть випустити чіп, який буде перевершувати Apple M1. Для цього у компанії є спеціальна стратегія.

Розроблений Apple ARM-процесор M1 показав, що персональні комп’ютери можуть бути неймовірно продуктивними і одночасно з тим досить енергоефективними, працюючи навіть без активного шумозаглушення. Новий глава Qualcomm впевнений, що їм під силу не тільки досягти рівня «яблучного» процесора, але і перевершити його.

«Нам необхідно надати кращу продуктивність для пристроїв, що працюють від акумулятора. Якщо Arm, з якою ми співпрацюємо протягом багатьох років, в результаті розробить процесор, який кращий того, що ми можемо побудувати самі, то у нас завжди є можливість отримати ліцензію від Arm », – заявив Кріштіану Амон.

Причина, по якій Кріштіану Амон так впевнений в своїх силах, полягає в стартапі Nuvia, придбаному Qualcomm на початку цього року за $ 1,4 мільярда. Ця компанія була заснована трьома колишніми інженерами Apple, які займалися розробкою чіпів A-серії для Apple і, судячи з усього, доклали руку і до того самого M1. Отже, ці люди знають, як робити дійсно продуктивні процесори.

Поки неясно, коли саме Qualcomm збирається випустити свій аналог Apple M1.

Джерело: itechua.com

Ще статті
З Новим Роком 2024!
29 грудня 2023
1 січня 2024 - вихідний день!Нехай Новий Рік принесе Вам і Вашій родині мир, злагоду й безпеку. Нехай він буде роком перемоги у війні і здійснення всіх мрій. З Новим Роком!Зичимо Вам в Новому Році багато радості, щастя і успіху. Нехай Ваша родина буде здоровою і щасливою. Нехай війна закінчиться, а мир і гармонія запанують. З Новим Роком!
З Різдвом Христовим 2023! 25.12.23 - Вихідний!
23 грудня 2023
    Щиро Вас вітаємо з Різдвом Христовим! за новим календарем!25.12.2023 - вихідний день!З Різдвом Христовим, зі святом! У цей чудовий, світлий день хотілося б побажати всім миру, добра, любові, благополуччя та справжнього безмежного щастя. Бажаємо, щоб ви були оповиті турботою своїх близьких і дарували їм ще більше у відповідь. Вірте, що Бог завжди поруч і оберігає вас від усього поганого. І не забувайте йому дякувати за все, що у вас є і ще буде. З Різдвом!
viber-chatЧат «Дефіс» в Viber telegram-chatЧат «Дефіс» в Telegram