Чому Стів Джобс забороняв своїм дітям активно користуватися iPad

25 вересня 2014

Коли Apple тільки з'явилася на світ Стів Джобс всіляко заохочував журналістів, добре пишуть про його компанії, або, навпаки, пояснював, чому вони були не праві, написавши якусь статтю. Журналіст New York Times Нік Білтон розповів, що саме вразило його в 2010 році, під час зустрічі з главою Apple. Після того, як Джобс перестав його лінчувати за те, що він написав про недоліки iPad, він сказав йому одну річ, яка назавжди врізалася йому в пам'ять

«Ваші діти повинні любити iPad», - сказав тоді Нік, намагаючись змінити тему. У той час перші планшети компанії тільки потрапили на прилавки магазинів. «Вони його не використовують», - відповів Стів. «Ми обмежуємо кількість сучасних пристроїв, які діти використовують дому».

 Нік був абсолютно приголомшений. Він представляв дім Джобса як рай для ідіота: величезні сенсорні екрани у всю стіну, обідній стіл, зроблений з iPad, і iPod, які роздають гостям під час вечері як шоколадки.

 А Джобс сказав йому, що цього немає і близько. З тих пір Нік Білтон встиг зустрітися з багатьма керівниками технічних відділів компаній або венчурними капіталістами, які говорили те ж саме. Вони обмежують час, який діти проводять перед екранами, забороняють використовувати пристрої, якщо завтра потрібно рано вставати і надають їх на дуже короткий час у вихідні дні.

Нік був спантеличений таким стилем виховання. Більшість батьків застосовує абсолютно протилежний підхід, дозволяючи дітям купатися в променях планшетів, смартфонів і комп'ютерів протягом усього дня. Але, здається, глави технічних відділів знають щось важливе, про що ми з вами не в курсі.

 Кріс Андерсон, колишній глава Wired і нинішній виконавчий директор 3D Robotics, застосував заходи батьківського контролю до всіх пристроїв, що знаходяться вдома. «Мої діти звинувачують мене з дружиною в тому, що ми стали фашистами і сильно дбаємо про технології. Вони кажуть, що ніхто з їхніх друзів не піддається подібним обмеженням », - розповів він про своїх п'ятьох дітях у віці від 6 до 17 років. «Це тому що ми бачимо безпосередню небезпеку технологій. Я бачив її на власні очі, і я не хочу, щоб це відбулося з моїми дітьми ».

 Під небезпекою він має на увазі вплив шкідливого контенту, такого як порно, знущання і найгірше - звикання до пристроїв, якому вже піддалися батьки дитини.

 Алекс Константинополі, глава OutCast Agency, технічно орієнтованої компанії, що займається рекламою і маркетингом, сказав своєму п'ятирічному синові, що не дозволяє використовувати пристрої протягом робочого тижня, а своїм старшим дітям 10 і 13 років, що виділяє їм по 30 хвилин використання пристрою в день .

 Еван Вільямс, засновник Blogger, Twitter і Medium, зі своєю дружиною кажуть, що замість iPad в їхньому будинку знаходяться сотні книг, які їхні діти в будь-який момент можуть взяти і прочитати.

 Як мами і тата можуть правильно визначити межу, яку вони повинні встановити перед своїми дітьми? В общем-то, це залежить від віку дитини. Діти до 10 років надто схильні до звикання, тому батьки повинні забороняти використовувати іх пристрою протягом всієї навчальної тижня. По вихідних обмеження повинно складати від 30 хвилин до 2 годин використання iPad і iPhone. Дітям від 10 до 14 років дозволено використовувати комп'ютер протягом робочого тижня тільки для виконання домашнього завдання.

 «Ми забороняємо своїм дітям проводити час перед екраном під час навчального тижня», - каже Леслі Голд, засновник і виконавчий директор SutherlandGold Group. - «Але ви повинні робити поправки, коли вони дорослішають і потребують комп'ютері для виконання шкільних завдань».

 Деякі батьки також забороняють підліткам користуватися соціальними мережами, за винятком Snapchat, в якому повідомлення тут же видаляються. Таким чином, вони не будуть турбуватися про те, що в Інтернеті з'являться їхні висловлювання, які потім будуть їх переслідувати, як сказав Ніку один з керівників компаній.

 Багато батьків дають смартфони  дітям молодше 8 років, в той час як справжні технологи чекають як мінімум 14 років. Але є універсальне правило, яке вдалося зрозуміти з численних розмов з батьками.

Правило №1: «Ніяких екранів в спальні. Період? Ніколи », - сказав Кріс Андерсен.

 У той час як батьки обмежують час використання пристроїв, інші стурбовані тим, чим саме дитина може займатися на пристроях.

 Алі портового, засновник iLike і радник Facebook, Dropbox і Zappos, розповів, що має бути суворе розмежування між часом «змарнованим», при перегляді YouTube або відеоігор, і часом «створення» за допомогою пристроїв.

«Також як я не міг би обмежити час, який дитина може витратити, малюючи, граючи на фортепіано або записуючи щось, я думаю, абсурдно обмежувати його час, витрачений на створення комп'ютерного мистецтва, редагування відео або комп'ютерного програмування», - сказав він .

Інші кажуть, що заборони, навпаки, можуть створити справжнього комп'ютерного монстра.

Дік Костоло, виконавчий директор Twitter, сказав Ніку, що його дружина схвалила введення обмежень на використання пристроїв у вітальні. Але вони вважають, що занадто великі часові обмеження можуть погано позначитися на їх дітях.

 «Коли я був в університеті Мічигану, в кімнаті хлопця, який жив поруч зі мною, були ящики Кока-Коли і інших газованих напоїв», - сказав Костоло. - «Пізніше я дізнався, що його батьки не дозволяли йому пити содову, коли він був дитиною. Якщо ви не дозволите дитині ознайомитися з пристроями, до яких наслідків це може привести? »

 Нік так і не запитав Джобса, ніж його діти займаються замість використання створених ним пристроїв, так що йому довелося звернутися до Уолтер Айзексон, який провів багато часу в їхньому будинку.

«Щовечора Стів вечеряв вдома за великим столом на кухні, обговорюючи книги, історію і багато інших речей», - сказав він. - «Ніхто не діставав iPad або комп'ютери. Діти здавалися абсолютно не прив'язані до всіх цих пристроїв ».

Ще статті
З Новим Роком 2024!
29 грудня 2023
1 січня 2024 - вихідний день!Нехай Новий Рік принесе Вам і Вашій родині мир, злагоду й безпеку. Нехай він буде роком перемоги у війні і здійснення всіх мрій. З Новим Роком!Зичимо Вам в Новому Році багато радості, щастя і успіху. Нехай Ваша родина буде здоровою і щасливою. Нехай війна закінчиться, а мир і гармонія запанують. З Новим Роком!
З Різдвом Христовим 2023! 25.12.23 - Вихідний!
23 грудня 2023
    Щиро Вас вітаємо з Різдвом Христовим! за новим календарем!25.12.2023 - вихідний день!З Різдвом Христовим, зі святом! У цей чудовий, світлий день хотілося б побажати всім миру, добра, любові, благополуччя та справжнього безмежного щастя. Бажаємо, щоб ви були оповиті турботою своїх близьких і дарували їм ще більше у відповідь. Вірте, що Бог завжди поруч і оберігає вас від усього поганого. І не забувайте йому дякувати за все, що у вас є і ще буде. З Різдвом!
viber-chatЧат «Дефіс» в Viber telegram-chatЧат «Дефіс» в Telegram